KEHOP-5.2.3-16-2023-00110

A kedvezményezett neve: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület

A projekt címe: MMSZ Egyesület Gálfi Béla Szakkórház energetikai korszerűsítése

A szerződött támogatás összege: 260 000 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 75%

A projekt befejezési dátuma: 2023.11.30.

A projekt azonosító száma: KEHOP-5.2.3-16-2023-00110

A projekt célja a Gálfi Béla Szakkórház 4 db épületének energetikai korszerűsítése, ill. napelemes rendszer telepítése. A projektben tervezett fejlesztések az alábbiak épületenkénti bontásban:
I.A épület – Gerontopszichiátria
A meglévő, az energetikai követelményeknek nem megfelelő nyílászárók kibontásra és cserére kerülnek, a födém az energetikai követelményeket kielégítő módon hőszigetelésre kerül. Az épület határoló falai hőszigetelésre kerülnek.
A gépészeti rendszerek közül radiátor szelepek kerülnek cserére. Új hőmennyiségmérő kerül beépítésre, mely az épületbe érkező hőt külön méri. Hőszivattyú és annak vezérlése kerül kialakításra. Villamos felújítás keretében az épület külön mérése kialakításra kerül. Projektarányos akadálymentesítés a meglévő fürdető akadálymentesítésével, valamint a külső rámpa és lépcső átalakítása a vonatkozó irányelvek szerint.
III.A épület – Emelt szintű demens osztály
A meglévő, az energetikai követelményeknek nem megfelelő fa nyílászárók kibontásra és cserére kerülnek a földszinti folyosón és a lépcsőházban. Az épület határoló falai hőszigetelésre kerülnek. A gépészeti rendszerek közül a radiátor szelepek cseréje megtörténik. Új hőmennyiségmérő kerül beépítésre, amely az épületbe érkező hőt méri külön. Hőszivattyú és annak vezérlése kerül kialakításra. Egy új hőközpont tervezett. Villamos felújítás keretében az épület külön mérése kialakításra kerül. Projektarányos akadálymentesítés külső rámpa és lépcső átalakításával vonatkozó´ irányelvek szerint.
III. épület – Addiktológia
A meglévő, energetikai követelményeknek nem megfelelő fa nyílászárók cserére kerülnek a tetőtérben, valamint a tetőtéri födém és falszerkezetek hőszigetelésre kerülnek. Az épület határoló falai hőszigetelésre kerülnek. Radiátor szelepek cserére kerülnek. Új hőmennyiségmérő kerül beépítésre, amely az épületbe érkező hőt külön méri. Hőszivattyú és annak vezérlése kerül kialakításra. Villamos felújítás keretében az épület külön mérése kialakításra kerül. Projektarányos akadálymentesítés a meglévő fürdető akadálymentesítésével, valamint a külső rámpa és lépcső átalakítása a vonatkozó irányelvek szerint.
IX. épület – Nővérszálló
Az energetikai követelményeknek nem megfelelő fa és műanyag nyílászárók cserére kerülnek. A lapostetőtre új hőszigetelés kerül PVC vízszigeteléssel, a földszint alatti födém hőszigetelésre kerül. Az épület határoló falai hőszigetelésre kerülnek.
Napelem telepítés tervezett, a központi épület (I. épület) lapostető szerkezetére kerülnek elhelyezésre az I.A; III. és III.A. épületeket ellátó panelek.